2013. május 14., kedd

Interjú egyenesen Thaiföldről



…Gyere és fedezd fel Thaiföld szépségeit! A kalauzunk nem más, mint egy fanatikus utazó. Brigitta jelenleg is Thaiföldön van. Amikor a kérdéseimre válaszolt, éppen vacsora idő volt náluk. Ha vonzódtok az egzotikus helyekhez, akkor tartsatok velünk! Garantáltan nem fogtok unatkozni J

1.: Kérlek pár sorban mutasd be magad. Azok akik nem ismernek, azoknak mondj pár sort magadról amit fontosnak tartasz ez lehet pl.: hogy mi a munkád, mi a hobbid? vagy simán mit tartasz fontosnak?

Jung Brigitta vagyok, Nyilas csillagjegyben születtem, tehát nem véletlen, hogy lételemem az utazás. Talán mondhatnám ezt a hobbimnak is,sok más mellett,hogy egy példát említsek, mint a lovaglás.
Nagyon fontosnak tartom,hogy az ember megismerje a Földet, amin él. Szokták mondani, hogy ,,jó helyre kell születni... Én ezt nem így gondolom. Lehet ,,jó magyar ember,, módjára kifogásokat keresni, 
nyafogni,hogy jaj nekem erre nincs pénzem,elszállt fölöttem az idő,nem ez a legfontosabb az életemben...vannak akik egy problémára kifogást találnak,és vannak akik megoldást. Nos ennyi a kioktatásból,nincsenek tanítói hajlamaim.



2.: Ha azt hallod utazás, akkor az, milyen érzést vált ki belőled?

Utazás, ez a szó számomra egy manna. Hogy mit is érzek amikor meghallom a szót?! Izgulok, boldogsággal telik meg a szívem és büszkeséggel. Az utazás a lételemem.

3.: Eddig hány országban jártál, és merre? van kedvenc városod?

Eddig Európában szinte mindenhol jártam, repülővel, busszal, kocsival, vonattal. Kivéve az északi régiót (Lettország, Svédország stb.) De Afrika, Ázsia se maradt ki. Nemsokára viszont Amerikát is meghódítom. Afrikában: Tunézia, Egyiptom. Ázsiában: Jordánia, Thaiföld. Thaiföldön immáron harmadjára járok. Ha össze kéne számolnom, akkor 10-15 országban jártam már, és az átszállásokkal együtt 20-ra is kibővíthetem. 

4.: Van kedvesnc városod?

A kedvenc városom Róma,bár Olaszországba még csak Édesanyám hasában voltam. Idén június elején látogatok csak el. Megnézzük egymást szemtől szembe. J


5.: Kérlek a legkedvesebb és legfrissebb utazási élményedet oszd meg velünk:

Jelenleg Thaiföldön nyaralok, élek nem is tudom mi a helyes megfogalmazás, egy hónapot töltök el itt. Ez a harmadik alkalom, hogy itt lehetek,és nagyon élvezem. Csodás a klíma, rendkívül magas a páratartalom, mivel itt most monszun időszak van. Ahhoz képest hetente 1 nap esik az eső. Fránya globális felmelegedés.
Első és második alkalommal Hua Hin tartományt látogattam meg csupán egy egy hetekre. Megnéztem a fő látványosságait illetve egy egy Resort Spa Hotel kényelmeit élveztem. Ekkor még csak autóból szemléltem Thaiföld igazi, a turisták számára a prospektusok lapjai mögött rejtve maradó szegénységet.
Harmadik alkalommal, azaz most, már jobban belelátok Thaiföld szívébe.

6.:Milyenek ott az emberek?

Ha turista szemmel kellene leírnom milyenek itt az emberek, akkor azt, mondanám, hogy állandóan mosolyognak, rendkívül tisztelet tudóak és kedvesek. Ez így is van többek között. Ha kicsit tudományos szemmel, akkor azt mondanám az itt élő emberek átlagos IQ-ja 70. Az átlag európai emberé: nőknél 120, férfiaknál 130., No comment. Könyveket írtak a thaiok logikájáról illetve annak hiányáról. Ne keress logikát a thaiok gondolkodásában könyörgöm :D. Ha pedig a szubjektív véleményem szerint kéne megfogalmaznom, akkor azt írnám,hogy egyik sem tud vezetni,ha azt hiszed Magyarországon vannak a leghülyébb sofőrök akkor tévedsz! Viszont senki sem káromkodik a másikkal az utakon,ez a káosz itt tök normális. Ha valami nem megy nekik, akkor nem kérnek segítséget,hanem csendben hagyják a dolgot a káoszig fejlődni. Utálnak söpörni.



7.: Miket láttál, próbáltál ki?

Dzsungel. Kígyó, sáska, tokke(gecco), skorpió, óriás pók, aligátor, elefánt, Budhha. Amerre a szem ellát pálmafák, annyi, mint nálunk a fűszálak. Indiai elefánton lovaglás a Hua Hin Hill jóvoltából, egy 30-40nm es ketrecből kihajtott szerencsétlen jószágon:( A helyi hátborzongató, a Tokke,avagy más néven Gecco. Akár akkora is lehet, mint egy női alkar,de egészen baby méretek is vannak,mint a tű, amibe cérnát fűznél. De kobra és aligátor is császkálhat a kertedbe, ha itt élsz a dzsungel közepén. Persze üregi nyuszikat is szelídíthetsz.





Amennyiben felkeltette az érdeklődéseteket Brigitta kalandja, tartsatok velünk, mert hamarosan még több képpel és még több élménybeszámolóval jelentkezünk. Addig is PublicÁlom- utazz velem a facebookon is:





Utazz velem a facebookon is!
Facebook oldalam: PublicÁlom

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése