2013. május 24., péntek

Irány fapados járattal Brüsszel....

...Eddig csak úgymond rendes járattal repültem, de most kivételt tettünk és kipróbáltuk a fapados járatokat. Érezhető a különbség, de a célnak megfelel. Lehet izgulni. Míg a normál jááratoknál van chek-in a reptéren és poggyászfeladás, addig a fapadosnál felárért elérhető. De kézipoggyásszal azonnal lehet menni az ellenőrzéshez.

Mi elmentünk az ellenörzéshez a sorbanálláskor (Ferihegyi repülőtér, most már Liszt Ferenc Repülőtér ) sok ismerettséget lehet kötni akár nyelvtudás nélkül is. A külföldiek sokkal nyitottabbak és mosolygósabbak, mint idehaza, mi vagyunk. Persze tisztelet a kivételnek. Szóval a nonverbális kommunikációnak köszönhetően is tökéletes a kommunikáció. :) Az ellenőrzésnél fontos, hogy nem lehet nálunk a kézipoggyászban 100ml-nél nagyobb krém, mert azt kidobják, ha valami folyékony van pl parfüm vagy ilyesmi, akkor azt zárható tasakba kell tenni, de azt adnak ott. Aztán mindent ki kell pakolni a zsebekből, ha van fém csat az övön akkor azt le kell venni, ha van fém a cipőben , akkor bizony mezitláb kell végigsétálni, amig vissza adják a bőröndöt. De vicc, mert míg pár éve járt ilyen zöld orvosi mamuszka, most már az nem jár, így végig a koszos földön akár mezítláb, lehet tapicskolni :S. De amint átjutsz az ellenőrzésen megérkezel az igazi váróterembe. Ahol a felső szinten kajálós részek vannak, lent pedig pénzköltésre alkalmas helyek. (duty free) . Van lehetőség euróval és forinttal is fiozetni.

Honnan tudjuk, hogy mikor és honnan indul a gépünk?

Vannak kis tévék elhelyezve szinte mindenhol, ahol kiírják magyarul és angolul is, hogy hányas kapuról, indul a gépünk, azt kell figyelni. Kapunyitásra pedig érdemes odamenni.Nos a fapados járat amivel mi utaztunk érdekesen oldotta meg a gépreszállást. Konténereken átsétálva egy nagyobb tömeg oda beterelve arra vár, hogy kinyissanak egy kaput amin elvileg bejutunk a gépre, de nem így volt. Kinyitották a kaput és kimehettünk a szabadba, és gyalog kellett elsétálni a repülőgépig és ott megmászni a lépcsőt. Amúgy van feelingje mert így sok fotót tudsz készíteni a gépről, meg magadról a géppel :) . És klassz sztem. Mert ugye a normális járatoknál azonnal a gépreszállsz fel és nem tudsz a repülőtéren a gépek között sétálgatni. A folytatást hamarosan, most megyünk elfogyasztjuk az első reggelinket itt Észak-Franciaországban...szakad az eső :)

Hamarosan folytatom...

Utazz velem a facebookon is!
Facebook oldalam: PublicÁlom








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése